Domača garaža

Opis reference

Betonska ali cementna površina mora biti čista, brez prašnih delcev. S površine je potrebno odstraniti mastne in oljne madeže. 

Paketu je priloženo čistilo za beton v obliki prahu. Čistilo za beton raztopite v 8 litrih vode in dobro premešajte. Za enostavno nanašanje čistila na površino lahko uporabite kantico za zalivanje. Površino rahlo navlažite z vodo, odvečno vodo pa odstranite z gobo ali krpo. Mešanico čistila nanesite na 50 x 50 cm površine. S sirkovo krtačo močno zdrgnite, da odstranite prah in umazanijo. 

Po krtačenju površino temeljito sperite z uporabo vpojne spužve, da odstranite umazanijo. Preden se premaknete na naslednjo površino, postopek dvakrat ponovite. Na koncu je potrebno celotna garažna tla sprati in očistiti s čisto vodo, da se zanesljivo odstrani vso čistilo. To lahko storite tudi s pomočjo vodnega sesalca. S prsti potegnite po čistih, suhih tleh. Če imate na prstih umazanijo ali prah, postopek čiščenja ponovite. 

Opozorilo: Če tla niso temeljito očiščena in sprana, lahko pride do slabega oprijema barve. Dobra priprava površine je odločilnega pomena za odličen končni izdelek.

PRIPRAVA BARVE 

Mešalno razmerje: C-Guard®Part A : C-Guard®Part B = 5 : 1 (utežno razmerje), uporabnost mešanice pri 20°C je 2 uri.Temeljito premešajte (homogenizirajte) C-Guard®A, preden mu dodate C-Guard®B. Mešanico je potrebno mešati najmanj 3 minute. Pred nanašanjem (po mešanju) počakajte odgovarjajoč čas (glede na temperaturo - glej tabelo) in še enkrat premešajte. Če uporabljate več kot en paket, ne mešajte večjih količin naenkrat. Potreben je le en nanos. 

Opozorilo: mešanico je potrebno uporabiti znotraj odprtega časa. Konec odprtega časa opazite, ko se barva prične gostiti. Barve ne redčite, ker je barva po preteku odprtega časa neuporabna. Ne mešajte dekorativnih lističev z barvo.

NANAŠANJE 

S sintetičnim čopičem lahko pobarvate spodnji del stene kot obrobo. S priloženim valjčkom nanašajte C-Guard®v 1m širokih pasovih, tako da lahko dekorativne lističe (če želite) enostavno in enakomerno natrosite na sveže pobarvano (mokro) površino. Nov pas morate pobarvati preden je prejšnji suh, da preprečite razlike na stikih. Barvni lističi niso sestavni del barve in se lahko po določenem času odluščijo (zares velike obremenitve). Preko barvnih lističev lahko uporabite izjemno odporni brezbarvni 2K epoxy premaz C-Guard® CL. 

Čas sušenja: površina je pohodna 24 ur po nanosu. Lahke obremenitve so možne 2-3 dni po nanosu, popolno zamreži po 7 dneh, takrat je površina primerna za maksimalno obremenitev (parkiranje avtomobila). Na dejanski čas sušenja vplivata temperatura in vlaga. 

Teoretična poraba: 200-300g/m2. Valjček je potrebno pritiskati ob podlago tako, da se ustvari tanek, enakomeren sloj premaza. Vsak paket vsebuje zadosti barve za prekritje 20-25m2 gladkega, čistega betona (povprečna garaža za en avto). Grobe oziroma porozne betonske površine lahko potrebujejo več materiala. Z vsebino paketa je možno prekriti med 10 in 20 m2 takšnih površin.

Temperatura zraka (materiala): Izdelava obrob s čopičem: Nanašanje z valjčkom: Odprti čas:
15°C 20 min po mešanju 30 min po mešanju 3 ure
20°C 10 min po mešanju 15 min po mešanju 2 uri
25°C takoj po mešanju 10 min po mešanju 1 uro


Opozorilo: mešanico je potrebno uporabiti znotraj odprtega časa. Konec odprtega časa opazite, ko se barva prične gostiti. Barve ne redčite, ker je barva po preteku odprtega časa neuporabna. Ne mešajte dekorativnih lističev z barvo.

Čiščenje orodja in opreme je potrebno opraviti takoj po uporabi s toplo vodo in blagim detergentom. Neporabljene proizvode pustite reagirati (strditi) v embalaži in jih zavrzite v skladu z lokalno zakonodajo.